ИНТЕЛЛЕКТУАЛДЫҚ-АҚПАРАТТЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР САЛАСЫНДАҒЫ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ӘЗІРЛЕМЕЛЕР ЖӘНЕ ОЛАРДЫ БАҒДАРЛАМАЛЫҚ ІСКЕ АСЫРУ НЕГІЗІНДЕ БИЗНЕС ПРОЦЕСТЕРДІ БОЛЖАУ ӘДІСТЕРІНДЕГІ ЖАҢА ЕНГІЗІЛІМДЕР (ADVANCED TECHNOLOGIES AND COMPUTER SCIENCE, 2023)
Бұл мақалада интеллектуалық-ақпараттық технологиялар саласындағы инновациялық әзірлемелер мен оларды бағдарламалық іске асыру негізінде бизнес процестерді болжау әдістері сөз болады. Сондай-ақ, оларды болжау әдістеріндегі жаңа енгізілімдер, нейрондық желілер жайы ашып қарастырылады. Кәсіпорындағы экономикалық талдау міндеттерін шешу кез-келген ұйымның дамуының әр кезеңінде бәсекеге қабілеттілігін арттыруды қамтамасыз ететін фактор болып табылады. Бұл мақалада кәсіпорын қызметін болжауда деректерді зияткерлік талдау әдістерін қолданудың негізгі ерекшеліктері ашылады, сонымен қатар оларды шешуде қолданылатын типтік есептер мен алгоритмдердің тізімі келтірілген.
Keywords: бизнес-процессы